Ankara Üniversitesi TÖMER ile Pars Jam Nikan Investment Group İşbirliği

Posted By :
Comments : Off

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER ile PARS JAM NİKAN INVESTMENT GROUP İŞBİRLİĞİ

Ankara Üniversitesi TÖMER,  merkezi Tahran’da bulunan ve farklı alanlarda faaliyet gösteren PARS JAM NİKAN Invesment Group ile imzaladığı işbirliği anlaşması çerçevesinde İran’da eğitim projelerine ve sınav uygulamalarına başlamaktadır. Söz konusu anlaşma doğrultusunda TÖMER, JAM NİKAN Invesment Group’un İran’ın farklı bölgelerini kapsayacak şekilde oluşturacağı yerel işbirlikleri yoluyla çeşitli eğitim projelerini yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Özellikle Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen İranlı öğrenciler, Türkçeye büyük ilgi göstermektedir bu nedenle İran’da Türkçe öğrenen İranlı öğrencilerin dil düzeylerinin nitelikli ölçme değerlendirme araçlarıyla belirlenmesi önem arz etmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda imzalanan işbirliği anlaşması, 30.11.2018 tarihinde Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Gülsün Leylâ UZUN ve PARS JAM NİKAN Invesment Group Genel Müdürü Ahmed Reza TALEBİ tarafından Ankara’da imzalanmıştır.